Afvallen met behulp van hypnose? Nog nooit van gehoord! En waarom zou dat moeten werken? Het antwoord is eenvoudig. Het werk van een hypnotherapeut bestaat uit het veranderen van gewoontes die verankerd zijn in het onderbewustzijn. Bij veel diëten is er sprake van een bewust proces m.a.w. we moeten voortdurend denken aan wat we wel- en wat niet mogen eten. Het kost weinig moeite om dit een tijdje vol te houden. Wanneer onze aandacht echter verslapt dan zal de gewoonte weer terugkomen. Er vindt weer een omgekeerd proces plaats (jojo-effect). Het is dus van groot belang dat we zowel stappen ondernemen op een bewust- als ook onbewust niveau. En dat is precies het terrein waarop een hypnotherapeut zich begeeft.

Laten we eerlijk zijn, ook afvallen met behulp van hypnose of hypnotherapie is niet gemakkelijk. Wanneer je echter openstaat voor hypnotherapie en je motivatie voldoende is, zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. In enkele behandelingen en de juiste instelling van de cliënt kan zich gemakkelijk een permanente verandering voordoen. Een verandering in het eetpatroon waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken.

Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. Een groot voordeel is dat de cliënt het eetprobleem los mag laten en er niet meer mee bezig hoeft te zijn. Afvallen op de "automatische piloot" dus.