Regressie betekent teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van
een klacht of probleem. Vaak weet je als cliënt zelf niet meer precies waar een probleem, een eigenaardigheid of een vaste overtuiging vandaan komt. Via hypnose helpt een hypno-therapeut je terug te gaan naar de ervaring die ten grondslag ligt aan je huidige klacht.

Een hypno-therapeut gebruikt via regressie herbelevingen op een bevrijdende wijze om storende  vergeten en onverwerkte ervaringen te verwerken, zodat je van de nawerkende ladingen geen hinder meer ondervindt. Ook storende trekjes zoals lichtgeraaktheid of negatieve overtuigingen als "het is mijn schuld dat alles fout gaat", hebben oorzaken in het verleden en kunnen via regressie opgelost worden. Via regressie kun je ook vergeten positieve ervaringen en slapende vermogens opnieuw activeren.

Via regressie herbeleef je dus vroegere ervaringen, om je te bevrijden van de belemmerende emoties en gedachten die nú voor je problemen zorgen. Ondanks dat er vergeten ervaringen of emoties boven kunnen komen in een sessie, ben je je er op hetzelfde moment van bewust dat het tot de verleden tijd behoort. Via hypno-therapie ga je de gebeurtenis op een positieve manier afsluiten zodat je er in het dagelijkse leven geen hinder meer van hebt.